Από μικρός συνειδητοποιείς ότι αυτό που έχεις εσύ εκεί κάτω, το έχει και ο μπαμπάς σου.
Και αφού το ανακαλύπτεις αρχίζεις κι απορείς, “γιατί του μπαμπά είναι μεγάλο, θα γίνει κι εμένα έτσι;” Κάποια χρόνια θα σ’ αφήσουν ήσυχο οι σκέψεις και οι ανησυχίες, για να σε κατακλύσουν μετά μαζί με τα πρώτα σπυράκια. Κι εκεί που εσύ και ο κύριος εκεί κάτω δεν είχατε πολλά πολλά, ξαφνικά αρχίζει να σου ζητά συνεχώς “ικανοποίησε με”.

Κι έτσι εσύ, χώνεσαι κάτω από τα σκεπάσματα, στην τουαλέτα, στο ντους κι αγχωμένα του δίνεις ό, τι σου ζητάει. Όμως ούτε αυτό είναι αρκετό γιατί μετά ζητάει κι αλλά, αφού δεν θέλει πια να είναι μόνος του, θέλει παρέα. Κι εσύ;… θες αλλά, φοβάσαι μην στα χαλάσει αυτός με τις παραξενιές του.

Τα άγχη διαδέχονται το ένα το άλλο. Να γίνεις ο καλύτερος μαθητής, να βγάλεις βαθμό, να μπεις στην καλύτερη σχολή, μετά καλή δουλειά, υψηλό μισθό, την καλύτερη σύντροφο, ακριβό σπίτι και αυτοκίνητο , ένα όμως είναι σταθερό… το αγωνιώδες “θα τα καταφέρω;”

Ξεκινάει πριν την πρώτη σεξουαλική επαφή και επαναλαμβάνεται πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Το άγχος εξαφανίζεται μετά τις πρώτες καλές “παραστάσεις”, η αυτοπεποίθηση απογειώνεται, μέχρι που κάποια “άτυχη” στιγμή, το ανασύρει στην επιφάνεια, και του δίνει τον βασικό ρόλο στην οποιαδήποτε στυτική διαταραχή ακολουθήσει.

Πολλές φορές οι “άτυχες” στιγμές θα ξεπεραστούν απλά , κάθε επανάληψή τους όμως, κάνει όλο και πιο δύσκολη την αντιμετώπισή τους, και θα πρέπει πλέον ο Ουρολόγος – Ανδρολόγος να διερευνήσει την αιτιολογία τους.

Η σωστή λήψη σεξουαλικού ιστορικού, οι μικροβιολογικές εξετάσεις, ο έλεγχος αυτόματων και νυκτερινών στύσεων, και τέλος το δυναμικό έγχρωμο υπερηχογράφημα των αγγείων του πέους, θα οδηγήσουν τον ειδικό σε ορθή διάγνωση και χαρακτηρισμό του είδους της στυτικής δυσλειτουργίας (ψυχογενής-οργανική ή μικτή).
Πολλές φορές ο Ουρολόγος – Ανδρολόγος, θα σας κατευθύνει σε κάποιον ειδικό σεξολόγο (Ψυχίατρο, Ψυχολόγο εξειδικευμένο), και κάποιες φορές σε ενδοκρινολόγο ή καρδιολόγο
Στις ηλικίες πριν τα 40, απουσιάζουν συνήθως τα οργανικά αίτια (παθήσεις), που επηρεάζουν την στυτική λειτουργία.

Συχνότερο πρόβλημα σεξουαλικής δραστηριότητας στις μικρές ηλικίες άλλωστε, αποτελεί η πρόωρη εκσπερμάτιση. Σε κάθε περίπτωση, εκτός από την εξειδικευμένη αντιμετώπιση των οργανικών αιτιών, (υψηλή πίεση, κάπνισμα, χοληστερόλη, διαβήτης, παθήσεις των νεύρων του πέους, αλκοόλ, ναρκωτικά, φάρμακα, μακρόχρονη ποδηλασία, ορμόνες, φλεβική διαφυγή), κύριο μέλημα του γιατρού αποτελεί η άμεση επάνοδος του ασθενούς σε επιτυχή σεξουαλική δραστηριότητα, η οποία επιδρά θετικά όχι μόνο στο άγχος επίδοσης (σταματάει τον φαύλο κύκλο), και στα αγγεία του πέους, αλλά και γενικότερα στην υγεία του.

Τα τελευταία χρόνια αυτό επιτυγχάνεται πιο εύκολα, με καινούρια φάρμακα από το στόμα, την νταποξετίνη για την πρόωρη εκσπερμάτιση, και τις διάσημες πλέον ..…φίλες της στύσης, σιλδεναφίλη, βαρδεναφίλη, ταδαλαφίλη, αβαναφίλη (με σειρά χρονικής εμφάνισης), που γίνονται όλο και περισσότερο εκλεκτικές, ασφαλείς στη χρήση (όταν συμβουλευτείτε το γιατρό σας) και πιο γρήγορες στη δράση, από τη στιγμή της λήψης.

Dimitrios Borousas

Author Dimitrios Borousas

More posts by Dimitrios Borousas